Walther PPQ Q5 Match SF Champion, kal.: 9x19mm, 5", 17r., 2830353

Kód: 318333
Produkt je nepredajný na diaľku
Značka: Walther
€2 149 / ks
Ihneď k odberu

Steel Frame Champion, dôstojný člen celosvetovo uznávanej série Q5. Ponúka výkon, ktorý ďaleko presahuje to, čo môžete nájsť v polymérovej pištoli. Pištole Walther modelovej rady Q5 SF (Steel Frame) vytvorili kategóriu zbraní samu pre seba.Iba osobný odber v predajni po predložení Zbrojného preukazu, Občianskeho preukazu a Nákupného povolenia.

 

Detailné informácie

Podrobný popis

Model Q5 Match SF Champion je nadstavbou základného prevedenia Match. Pištoľ je naviac osdená rozšíreným nábehom zásobníkovej šachty a dodáva sa s kompatibilními zásobníkmi s Al bodkami s kapacitou 17 nábojov. Spúšť má naviac možnosť nastavenia bodu spúšťania.

Ovládacie prvky sú plne obojstranné. Záchyt záveru má obojstranný predĺžený hmatník a spúšťač záveru je možné nainštalovať ako pre praváka, tak aj ľaváka. Záver je opatrený výraznými hmatníkmi v zadnej aj prednej časti, čo uľahčuje natiahnutie zbrane ľubovoľným úchopom.

Oceľový rám je v prednej časti opatrený montážnym railom Picatinny umožňujúcim inštaláciu voliteľného príslušenstva, v zadnej časti potom výraznou ostruhou (bobrím chvostom) a vymeniteľnými črienkami.

Pištole Walther modelovej rady Q5 SF (Steel Frame) vytvorili kategóriu zbraní samu pre seba.

Aktuálne sa jedná o jedinú radu pištolí s priamo bežným vnútorným úderníkom (tzv. Striker Fired), ktoré zároveň používajú oceľový rám. Tu ide naviac o rám špičkovo vyrobený z polotovaru – oceľového výkovku, ktorý je následne spracovaný metódou presného trieskového obrábania na CNC strojoch.

Konštrukčne modelová rada pištolí „Steel Frame“ vychádza z obľúbeného a rozšíreného modelu PPQ, s ktorým zdieľa aj niektoré rovnaké diely. Ide teda o samonabíjaciu pištoľ s uzamknutým záverom, systémom Browning – Petter (uzamknutý vonkajším hranolom nábojovej komory hlavne do zväčšeného vyhadzovacieho okienka záveru, s odomykaním prostredníctvom otvorenej kulisy na spodku hlavne a krátkym záklzom hlavne. Rám zbrane je v tomto prípade oceľový, vysoko presne trieskovo obrábaný. Spúšťový mechanizmus je jednočinný, s vnútorným priamo bežným úderníkom a má konštantný odpor a dĺžku chodu spúšte. Rovnako ako modelová rada PPQ aj nadväzujúce pištole rady Steel Frame vynikajú špičkovou ergonómiou a jednoduchou dosiahnuteľnosťou ovládacích prvkov. Bez rozdielu použitej spúšte tieto zbrane vynikajú špičkovou charakteristikou spúšťového mechanizmu. Zásobníky sú oceľové, s plastovými alebo hliníkovými pätkami a sú rovnako kompatibilné s modelovou radou PPQ.

 

Technické parametre:

Model PPQ Q5 Match SF Champion
Kaliber 9x19mm
Kapacita zásobníka 15+1 náboj
Dĺžka hlavne 5“ / 127mm
Celková dĺžka 220mm
Výška 137mm
Šírka 39mm
Hmotnosť 1230g
Spúšťový mechanizmus Quick Defense - jednočinná
  nastaviteľný bod spúšťania
Mieridlá svetlovodná muška
nastaviteľný cieľnik
vymeniteľné adaptéry pre montáž kolimátora

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: