Kahles Ďalekohľad mod. Helia 10x42, Kat.: 20014

Kód: 201514
Značka: Kahles
€999 / ks
Ihneď k odberu

Optická sústava ďalekohľadu KAHLES je zostavená výlučne z precízne vyrobených a brúsených sklenených šošoviek. Optická sústava je pomocou laserového lúča vyrovnaná do ideálnej priamky.

Detailné informácie

Podrobný popis

Nový model Kahles Helia sa vyznačuje pogumovaným poťahom tela v prírodnej zemitej hnedej farbe a zaujímavým príslušenstvom. Široký uhol zorného poľa je k dispozícii pre oba modely s osem a desaťnásobným zväčšením. Kompaktné rozmery a nízka hmotnosť (750/770 g) sú hlavné prednosti, ktoré nové binokulári ponúkajú. To všetko pri zhruba 90% svetelnej priepustnosti, ktoré umožňujú použitie aj v zníženej viditeľnosti.
Antireflexné povrchové vrstvy Oilphobic zabraňujúce zahmleniu, robustné a vode odolné telo plnené inertným plynom a vysoká mechanická odolnosť robia z týchto binokulárov nástroj pre univerzálne a každodenné použitie .
Za samostatnú zmienku stojí unikátne puzdro a remeň prístroja, na výrobu ktorých sú použité prírodné a tiché materiály - vlnený loden značky Waldkauz a jemná koža.

 

Optická sústava  ďalekohľadu KAHLES je zostavená výlučne z precízne vyrobených a brúsených sklenených šošoviek. Optická sústava je pomocou laserového lúča vyrovnaná do ideálnej priamky. Vďaka tejto jedinečnej technologickej vychytávke je možno pozorovať zvolený objekt ľubovoľne dlho, bez únavy očí.

Prizmatický optický systém ďalekohľadov Kahles je fázovo korigovaný tak, aby bol dosiahnutý vysoko kvalitný, jasný a kontrastný obraz pozorovaného objektu.

Šošovky binokulárov sú opatrené niekoľkými achromatickými vrstvami AMV®, ktoré zaisťujú takmer bez stratový zber svetla (>93%) a optimalizujú maximálnu svetelnú transmisiu svetla vo fázi medzi 500-540Nm. Týmto je zaistený jasný a kontrastný obraz aj v extrémnych svetelných podmienkach (šero, stmievanie a svitanie). Šošovky objektívu sú rovnako opatrené povrchovou vrstvou odpudzujúcou vodu.

Okuláre ďalekohľadov Kahles sú širokouhlé. Absolútne presná optická korekcia je umožnená kovovým mechanizmom, ktorý je opatrený click -stopom (aretáciou). Ďalekohľad je vybavený centrálnym kruhovým ovládačom priblíženia. Vďaka optickej sústave môžete dokonale zaostriť pozorovaný objekt už od vzdialenosti 2,1m.

Súčasťou dodávky ďalekohľadov sú dve sady očníc (s postrannými krídelkami alebo skrutkovacie), krytky okulára a objektíu, kordurová brašňa a neoprénový remeň.

 

Technické parametre:

 

Model Helia 10x42
Zväčšenie 10x
Priemer objektívu 42mm
Priemer výstupnej pupily 4mm
Vzdialenosť výstupnej pupily 20mm
Zorné pole m/1000m m 114m
Zorné pole (stupne) 6,5
Zorné pole oka ( stupne ) 54
Najkratšia ostriaca vzdialenosť 2,1 m
Rozsah dioptrickej korekcie + / - 4 dpt
Stmievací faktor podľa DIN 58388 20,49
Rozmery d / š /  150x 127
Hmotnosť 770g

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: